1. Tatar wołowy (żółtko, ogórek, cebula, kapary) Beef tartar (yolk, pickled cucumber, onion, capers) / Rindertatar (Eigelb, Gurke, Zwiebel, Kapern) |
27.00 zł |
2. Carpaccio di Manzo (parmezan, rukola) Carpaccio di Manzo (parmesan, rocket) / Carpaccio di Manzo (Parmesan, Rucola) |
27.00 zł |
3. Pasztet z kaczki (pistacje, ćwikła, żurawina) Duck pate (pistachios, beetroot, cranberry) Entenpastete (Pistazien, geriebene rote Ruben mit Meerrettich, Moosbeere) |
23.00 zł |
4. Krewetki (czosnek, pomidor, wino białe)
Shrimps (garlic, tomatoe, white wine) / Garnelen (Knoblauch, Tomate, Weisswein) |
29.00 zł |
5. Filet ze śledzia (cebbula, jabłko, pieczony pomidor, śmietana)
Herring fillet (onion, apple, baked tomato, cream) Heringsfilet (Zwiebel, Apfel, gerostete Tomate, saure Sahne) |
23.00 zł |
6. Przekąski do wina (sery pleśniowe, sery twarde, szynka wędzona, czarne oliwki, zielone oliwki, papryczki nadziewane)
Wine snacks (blue cheese, hard cheese, smoked ham, black olives, green olives, stuffed peppers) Weinimbiss (Schimmelkase, Hartkasesorten, geraucherter Schinken, schwarze Oliven, grune Oliven, gefullte Kirschpaprikas) |
29,00 zł |
1. Rosół z makaronem Chicken broth with pasta Bruhe mit Nudeln |
12.00 zł |
2. Żurek w piecyku chlebowym Sour rye soup ina crusty bread bowl Sauermehlsuppe im Brot serviert |
13.00 zł |
3. Zupa grzybowa w piecyku chlebowym Mushroom soup ina crusty bread bowl PPilzsuppe im Brot serviert |
13.00 zł |
4. Krem z palonej papryki z grzanką Roasted pepper cream soup with toast Cremesuppe aus gerostetem Paprika mit Toast |
10.00 zł |
5. Krem pomidorowy z rukolą i parmezanem Tomato cream soup with rocket and parmesan Tomatencremesuppe mit Rucola and Parmesan |
10.00 zł |
1. Kotlet de Vilaille (frytki, surówka z kapusty białej) De Volaille – chicken fillet stuffed with butter and parsley (chips, white cabbage salad) Gefülltes Hanchenbrustfilet (Pommes frites, Weisskrautsalat) |
29.00 zł |
2. Filet z kurczaka (kasza jaglana, cytrusy, szaszły warzywny) Chicken fillet (milled groats, citrus, vegetable shashlik) Hähnchenbrustfilet (Hirsegrutze, Zitrusfruchte, Gemusespiess) |
32.00 zł |
3. Udko z kurczaka z mozarellą i grzybami (ryż arborio, sos szpinakowy, mix sałat) Chicken leg with mozarella and muschrooms (arborio rice, spinach sauce, salad mix) Hahnchenkeule mit Mozarella und Pilzen (Arborio-Reis, Spinatsosse, Salad-Mix) |
31.00 zł |
4. Udko z kaczki (pyzy, sos, buraczki na ciepło) Duck leg (dumplings, sauce, hot beets) Entenkeule (Hefeklöße, sosse, rote Rüben warm serviert) |
38.00 zł |
5. Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym (ryż arborio, warzywa gotowane) Pork tenderloin in chanterelle sauce (arborio rice, boiled vegatables) Schweinelendchen in Pfifferlingsosse (Arborio-Reis, gekochtes Gemuse) |
33.00 zł |
6. Polędwiczki wieprzowe z serem pleśniowym owinięte cukinią (ziemniaki pieczone, sos z suszonych pomidorów, mix sałat) Pork tenderloin with blue cheese wrapped in zucchini (baked potatoes, dried tomato sauce, salad mix) Schweinelendchen mit Schimmelkase mit Zucchini umhullt (gebratene Kartoffel, Sosse aus getrockneten Tomaten, Salat-Mix) |
33.00 zł |
7. Schab z kością (puree ziemniaczane, kapusta zasmażana) Bone-in pork chop (potato puree, fried cabbage) Schweinerücken mit Knochen (Kartoffelpuree, geschmortes Kraut) |
29.00 zł |
8. Wątróbka cielęca (puree ziemniaczane, ogórek konserwowy) Veal liver (potato puree =, gherkin) Kalbsleber (Kartoffelpuree, Gewurzgurke) |
27.00 zł |
9. Stek z polędwicy wołowej (ziemniaki pieczone, masełko czosnkowe, szaszłyk warzywny) Beef loin steak (baked potatoes, garlic butter, vegetable shashlik) Rindersteak (gebratene Kartoffel, Knoblauchbutter, Gemusespiess) |
65.00 zł |
10. Kotlet jagnięcy (ziemniaki pieczone, szaszłyk warzywny) Lamb chop (potato puree, vegetable shashlik) Lammkotelett (gebratene, Kartoffel, Gemusespiess) |
65.00 zł |
1. Filet z łososia (ryż, sos cytrynowy, warzywa gotowane) Salmon fillet (rice, lemon sauce, boiled vegetables) Lachsfilet (Reis, Zitronensosse, gekochtes Gemuse) |
37.00 zł |
2. Filet z sandacza (puree marchewkowo-ziemniaczane, palone masło, kurki, bób) Zander fillet (carrot-potato puree, roasted butter, chanterelles, broad beans) Zanderfilet (Karotten-Kartoffelpüree, Pfifferlinge, butter, Pfifferlinge, Saubohnen) |
37.00 zł |
3. Filet z dorsza (puree ziemniaczane, masło ziołowe, grzyby, surówka z kapusty białej) Cod fillet (potato puree, herbal butter, mushrooms, white cabbage salad) Dorschfilet (Kartoffelpuree, Krauterbutter, Pilzen, Weisskrautsalat) |
35.00 zł |
1. Sałatka dijon (kurczak w miodzie i musztardzie Dijon, mix sałat, świeże warzywa, sos vinegrette) Dijon salad (chicken fillet in honey and Dijon mustard) Dijon-Salat (Hähnchen in Honig und Dijoin-Senf, Salat-Mix, frisches Gemüse, Vinaigrette) |
25.00 zł |
2. Sałatka z grillowanym kurczakiem (boczek, papryka, sos vinegrette) Salad with grilled chicken (bacon, paprika, vinaigrette sauce) Salat mit gegrilltem Hähnchen (Speck, Paprika, Vinaigrette) |
25.00 zł |
3. Pieczony camembert z gruszką (orzeszki pini, sałatka, pomarańczowy vinegrette) Baked camembert with pear (pine nuts, salad, orange vinaigrette) Camembert gebacken mit Birne (Pinienkerne, Salat, Orangen-Vinaigrette) |
18.00 zł |
4. Czarny makaron z ośmiorniczkami, małżami i pomidorami Black pasta with octopi, mussels and tomatoes Schwarze Nudeln mit Kraken, Miesmucheln und Tomaten |
27.00 zł |
5. Tagliatelle z polędwiczką i podgrzybkami Tagliatelle with tenderloin and bay boletes Tagliatelle mit Lende und Maronenpilzen |
24.00 zł |
6. Tagliatelle z czarną soczewicą (pesto bazyliowe, cebula, czosnek, groszek zielony Tagliatelle with black gentil (basil pesto, onion, garlic, green peas) Tagliatelle mit schwarzen Linsen (Basilikumpesto, Zweiebel, Knoblauch, Erbsen) |
24.00 zł |
7. Pierogi z farszem z kaczki w sosie ogórkowym Dumplings with duck stuffing in cucumber sauce Teigtaschen mit Enten Füllung mit Gurkensoße |
26.00 zł |
8. Pierogi ze szpinakiem i serem feta w sosie kurkowym Dumplings with spinach and feta cheese in chanterelle sauce Teigtaschen mit Fetakäse únd Spinat mit Pfifferling-Soße |
26.00 zł |
1. Puchar lodowy (owoce, trzy gałki lodów) Ice dessert (fruits, ice cream) Eisbecher (Früchte, drei Eiskugeln) |
23.00 zł |
2. Puchar czekoladowy (lody czekoladowe, gorące wiśnie żelowe, bita śmietana) Chocolate dessert (chocolate ice cream, hot gel cherries, cream) Schokoladeneisbecher (Schokoladeneis, heisse Kirchen in Gelee, Schlagsahne) |
24.00 zł |
3. Maliny na gorąco z lodami i bezą Warm raspberries with ice cream and meringue Heisse Himbeeren mit Eis und Baiser |
24.00 zł |
4. Naleśniki z owocami (sos pomarańczwy, gałka lodów) Pancakes with fruits (orange dressing, ice cream) Pfannkuchen mit Eis (Orangensosse, Eiskugel) |
22.00 zł |
5. Strudel z jabłkami (sos waniliowy, gałka lodów) Apple cake (vanilla dressing, ice cream) Apfelstollen (Vanillasosse, Eiskugel) |
23.00 zł |
6. Ciasto czekoladowe (mieszanka orzechowa, gałka lodów) Chocolate cake (nut mix, ice ceram) Schocoladenkuchen (Nussmischung, Eiskugel) |
23.00 zł |